|
Komentáře ke článku: PERMAKULTURA – příběh jedné komunity ze dne 16.02.2007, autor článku: Mojmír Štěrba Komentář ze dne: 18.04.2007 23:10:20 Autor: míša mýval (@) Titulek: jak to vlastně je? Permakultura samozřejmě možná je. Musíte ale mít žaludek na to, dívat se na sedřenou a hladovou rodinu. Lze samozřejmě dosáhnout rozvoje Rodového statku bez dnešní technologie, ale je nutno se vrátit do antiky a mít pár otroků pracujících za pár ran bičem a korýtko pomyjí. Bez moderní technologie lze v našich podmínkách udržet hospodářství, založené na pastevectví. Vegetariánské, založené na klasické práci je možné v oblastech, kde se pěstuje rýže, která vyžaduje spíše ruční práci. Bramborářství je dosti obtížné a obilnářství prakticky vyloučené. Bez moderní chemie zůstanete u několika metráků na hektar, jako to bylo ve středověku, kdy byla mouka jen v neděli, bochník chleba musel vydržet celý týden a jinak se jedl tuřín. Reakce na komentář "jak to vlastně je?"
Zobrazit komentáře
Zobrazit článek PERMAKULTURA – příběh jedné komunity
|
Co byste zvolili za nejpřijatelnější alternativu?
Prolomení těžebních limitů (zbourání Horního Jiřetína) (335 hl.) Garance ceny pro nové bloky Temelína (70 Eur/MWh) (287 hl.)
Celkem hlasovalo: 622 |
|