|
Komentáře ke článku: PERMAKULTURA – příběh jedné komunity ze dne 16.02.2007, autor článku: Mojmír Štěrba Komentář ze dne: 24.10.2007 22:33:07 Autor: Martin (black.cougar@wo.cz) Titulek: Re: Re: Re: Mylné představy Velice se omlouvám, ale s první řádkem Vašeho článku NAPROSTO nemohu souhlasit. Teprve poté, co jsem si přečetl o PK jsem pořádně pochopil, proč plevel roste nejvíc tam, kde nejvíc pleju, atd. Sekl jsem kosou zahradu o cca 6 arech, (na sušení!) rok co rok. Nevím, proč autor "startovního" článku sázel právě brambory - každý ví, že bez dobré hlíny se u brambor nic nesklidí. A kdo zná přírodní děje, nemůže, než s permakulturou začít. Alespoň na dvorku za domem. Protože zná pojmy, jako mykorrhiza, kompetice, sukcese, predační tlak, kumulace toxických látek v potravním řetězci, uvolněné niky, ekologická labilita lokality... pionýrské druhy...
Kdo o přírodě něco ví a chce pro sebe i pro ni něco udělat, jde a aspoň 99% svých potravin si vypěstuje sám ve svém vlastním lese ovocných stromů (se slepicemi, či čuníky v podrostu - dle výměry) Reakce na komentář "Re: Re: Re: Mylné představy"
Zobrazit komentáře
Zobrazit článek PERMAKULTURA – příběh jedné komunity
|
Co byste zvolili za nejpřijatelnější alternativu?
Prolomení těžebních limitů (zbourání Horního Jiřetína) (335 hl.) Garance ceny pro nové bloky Temelína (70 Eur/MWh) (287 hl.)
Celkem hlasovalo: 622 |
|